Min blogglista

måndag 4 juli 2011

Ta en tröja eller två

Idag ska ni få ett praktiskt botips - man kan ju inte bara läsa om gamla kungar. Det är boken "Ta en tröja och gör något nytt" av Stefanie Girard jag vill slå ett slag för.
   Det här är en perfekt bok för alla som gillar att sy, förändra, förnya och fynda om man sen gör det llängst in i garderoben eller i vintagebutiken spelar ingen roll..
   Tröjor blir omoderna  men mönstren, färgerna och strukturerna är ofta helt OK.
Och tänk på att återbruk av tröjor är bra för miljön dessutom är det himla roligt.
    Den här boken visar hur man sprättar upp, syr, tovar och dekorerar gamla tröjor och förvandlar dem till väskor, vantar, halsdukar, mössor, klänningar, kjolar, smycken, mjuka leksaker eller en samling snygga kuddar. Boken har 35 modeller med steg för steg-beskrivningar och ett inspirationsgalleri med ytterligare drygt 60 modeller.
   Boken börjar  med en teknikdel som visar hur man kan tova i tvättmaskin till ett tjockt och kompakt material, hur man tar isär den eller repar upp den och återanvänder garnet. Här presenteras också olika verktyg och sömnads- och broderitekniker.
   Så lagom till hösten kan man, utan att lägga ut en enda cent,  ha många moderiktiga plagg och tillbehör. Lämpligt pyssel också när solen går i moln.

1 kommentar:

  1. Bra boktips! Den här måste jag genast kolla om de har på bibban.

    SvaraRadera