Min blogglista

tisdag 27 december 2011

Stark relationsroman

   Ibland vill man ha en bok som får en att glömma tiden, som bara berättar en stark historia. "En flicka som kallas Alice" är en sån roman, skriven av Kristin Hannah. En amerikansk "story-teller" som inte hör hemma i de fina salongerna.
    Boken spinner på ett urgammlt sagotema. Barnet från skogen som dyker upp oanmält.
I den lilla staden Rain Valley dyker en liten flicka  upp från de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla polisregister över försvunna barn lyckas man inte fastställa hennes identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig.
    Rykten sprids snart om "vargflickan" och den skandalomsusade psykiatern Julia cates som tagit sig an henne. För Julia är ingenting viktigare än att rädda den lilla flickan, som hon kallar Alice, och som sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter...
   Det finns en historia här att berätta och Hannah gör det bra, med stor närhet till sitt ämne. Det här är en bok som får en att sträckläsa, perfekt för mellandagsmys.
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar