Min blogglista

lördag 24 mars 2012

Spänning följer

   Hemkommen från en dag av bad i ord på Mariehamns litteraturdagar- snart är det dags för kvällsdopp på supén -är man lite groggy av alla intryck.
  Definitivt intressant var norrmannen Thomas Enger,(bilden) som gjort dundersuccé med debutromanen "Skendöd" och som skrivit kontrakt få en serie om totalt sex böcker med journalisten Henning Juul i huvudrollen.Fem till finns att vänta på.
  Han berättade, intervjuad av Ulrika Lind, om hur han kom igång med sitt skrivande sedan han blivit friställd och gått in i arbetslöshet. Då började han fundera på vad han gjort fel i sina tidigare försök att skriva böcker. Han kom på att han måste skiva om sådant han kan och att han måste göra reserch.
  Och se, plötsligt hade han ingången till serien klar. En journalist som drabbas av en stor personlig katastrof men som krånglar sig tillbaka till livet. Det låter mycket intressant och jag gick genast och köpte ett exemplar av boken, ska nog lyckas få in den bland allt annat som ligger och väntar på läsning.
   Ifall ni undrar, dagarna är precis så uyppiggande som de brukar vara. De bara måste hållas kvar trots alla hot om inbesparingar. Och hör sen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar