Min blogglista

tisdag 29 januari 2013

I den kallaste av världar

   " Femte hjulet" heter Viggo Cavlings andra deckare. 2010 kom debutboken "Rörmokaren" och nu får vi åter möta huvudpersonerna från den. Viggo Cavling, i grunden journalist, visar än en gång att han med bravur kan skildra det samtida Stockholm. Han vet hur det går till vid löpsedelsjakten på tidningsredaktionerna och bland intrigörerna i den politiska toppen.
  Boken börjar med en begravning, för stjärnreportern Adam fick en fin begravning. Men han dog alltför ung, och hans sambo Sofia är övertygad om att det var ett svek som till slut dödade honom.
   Hans närmaste vänner Mårten Leijon och Gabriel von Fersen verkar veta mer än de medger. Sofia är så fylld av vred att hon inte finner ro att sörja. För vad hände egentligen den där natten när Adam blev misshandlad?
  Samtidigt är Gabriel hårt ansatt. Någon känner till den illegala affär som gjort honom till en förmögen slottsherre och än en gång behöver han Mårtens hjälp. Men Mårten, socialdemokraternas före detta "fixare", är indragen i en utpressningsaffär som kan ändra rikets framtid och är inte längre den som kan vrida allt rätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar