Min blogglista

tisdag 22 januari 2013

Kusligt aktuellt ämne

Nu har jag läst ut Peter Robinsons senaste bok med Alan Banks i huvudrollen, "Warching the Dark" heter den och den är hållen i klassisk Robinson-stil.
  Det börjar med att en polis blir brutalt mördad, skjuten med armborst när han är på vilohem. Bland hans tillhörigheter finns några vågade foton. Har han varit offer för utpressning?
  I samma veva hittas en mördad man på en ödslig gård som fungerat som bostad för illegala invandrare. Mannen har torterats till döds och det visar sig att han är en estnisk journalist som infiltrerat gruppen. Och hela tiden dyker det olösta fallet med Rachel Hewitt upp, en ung tjej som försvann i Tallin och aldrig hittats. Den mördade polisen arbetade med den utredningen.
   Banks utredning får på halsen en utredare från polisens interngrupp som utreder korruption och Banks är inte förtjust. Finalen på berättelsen går i Tallinn, där Banks upptäcker det som borde ha hittats mycket tidigare.
  En isande skildring av hur människohandel organiseras och genomförs och om hur både stora och små skurkar drar nytta av mänsklig misär. Skickligt berättat, som alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar