Min blogglista

torsdag 17 januari 2013

Vilar på botten

  Den tredje boken av Varg Gyllander, om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin finns nu i pocket."Det som vilar på botten" heter den. En riktig bladvändare där man får följa två komplicerade och uppslitande mordutredningar och får dessutom veta mer om Pia Levins bakgrund.
   Holtz kallas mitt i natten ut till kryssningsfartyget M/S Vega som ligger och cirklar i ett stormigt hav utan tillstånd att angöra land. En man har hittas död i fartygets omgjorda spa-avdelning och det är först oklart vilket lands polis som ska leda utredningen.

    När den första förvirringen har lagt sig, börjar Holtz undersöka brottsplatsen och påbörjar snart en mordutredning. Kryssningsfartyget går tillbaka till huvudstaden där den blir liggande vid kajen medan Holtz försöker bringa klarhet i mordet.
  Samtidigt jobbar Pia Levin med en förfärande utredning: en hel familj hittas döda och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Men det finns saker som inte stämmer och hon börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd från chefer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar