Min blogglista

torsdag 28 februari 2013

Historia i pocketformat

   Eftersom Hitler och andra världskriget fortsätter att fascinera så ger Historiska Media nu ut ett par ny pocketböcker i ämnet.
  Dels är det journalisten Niclas Sennerteg som tagit del av de omfattande protokoll som fördes över förhören av Hermann Göring vid Nürnbergrättegången 1945-46. Historiker, och diplomater, underrättelseofficerare och krigsbrottsutredare förhörde honom under sju månaders fångenskap. En förvånansvärt öppenhjärtig Göring framträder under samtalen. Han ger sin syn på Tredje rikets historia och sin egen karriär, från 1922 ända fram till krigsslutet. Och berättelserna igenom hörs rösten av en hänsynslös maktmänniska."Göring förhören 1945" heter boken.
  Den andra boken som kommer i pocket är historikern Thomas Webers "Hitlers första krig" och det handlar om Hitlers insatser under första världskriget. I han "Mein Kampf" skildrar hitler sig som en hjältemodig soldat men verkligheten var en annan. Han var feg och gnällig och illa omtyckt.
   Men han var också en mästare på att manipulera sin omgivning och länge har myten om Hitlers tidiga liv stått oemotsagd. Det här är en riktigt bra historisk bok som ger nytt ljus över det man trodde att man visste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar