Min blogglista

tisdag 8 oktober 2013

Inte så spänstigt


Det var 2010 som Denise Rudberg sjösatte en helt ny genre - elegant crime. Den första boken om Marianne Jidhoff, Ett litet snedsprång, blev väl mottagen. Konceptet med brott i överklassmiljö tilltalade läsarna.
  Nu har hennes tredje roman i serien kommit, "Bara tre kan leka så" kommit och den är betydligt slappare i konturen än de två tidigare. Det börjar med att den högt uppsatte och politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss­tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis. Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn.
  Dags för den hemliga utredargruppen med åkla­garsekreterare Marianne Jidhoff, och poliserna  Torsten Ehn och  Augustin Madrid att börja jobba.
  Men det vill sig inte riktigt med berättelsen, den småputtrar framåt och antydningarna om samband är så tydliga så spänningen försvinner. Bättre än så här kan Denise Rundberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar