Min blogglista

torsdag 31 oktober 2013

På lyckliga gatan?

En kall majdag hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin fashionabla villa utanför Stockholm. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen.På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet samtidigt som hennes privatliv är i gungning. 
 Så börjar Liza Marklunds nya bok om den oförbätterliga murveln Annika B. Det är den tionde boken i serien, som nu rullar mot sitt slut.
  Medan Ingemar Lerbergs hamnar i allt djupare koma och kritiken mot Annikas chef, Anders Schyman växer, får man en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den snygga
ytan i villaförorten.
 

  Och Annika B lever tillsammans med sin nya kärlek och hans barn samtidigt som hon delar vårdnaden om sina egna barn med ex-maken. Det fungerar inte vidare bra, men Annika är en hjältinna som alltid lever i kaos så det är vad man väntar sig.
  Lyckliga gatan är en thriller  men den handlar också om familjer, medier och om vad som är socialaccepterat i vår tid. Boken kommer att få min uppmärksamhet ett par långa kvällar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar