Min blogglista

torsdag 7 november 2013

Till Gustav III:s tid

Anna Laestadius Larsson har lång erfarenhet som journalist. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin och ett stort antal tv-program såsom Melodifestivalen,. I dag är hon verksam som frilansande journalist och romanen "Barnbruden" är hennes skönlitterära debut. Det är också första delen i en planerad trilogi där hon tänkt sig att beskriva den gustavianska tidens kvinnor.
   Tiden är juni 1774 och ett skepp närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden någonsin i Sveriges historia. Hon ska giftas bort med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på.
  I Stockholm förbereder kungen och hans hov ett ståtligt mottagande av den blivande prinsessan. 
  Hedvig Elisabeth har funnits på riktigt liksom den osympatiske herig Karl. Hon är berömd för sina utförliga dagböcker som så noga beskriver livet och intrigerna vid hovet. De är fulla av skvaller och anekdoter som gör den gustavianska tiden levande. Och Hedvig Elisabeth var en skarp iakttagare som kunde formulera sig vasst. Ska bli roligt att se vart den här berättelsen tar vägen i kommande delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar