Min blogglista

onsdag 18 december 2013

Läsningens magi

"Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" är Katarina Bivalds debutbok och den har tagits väl emot. Nästa år kommer den i pocket. Det är en detaljrik feel good-roman, precis vad många vill ha som läsning i jul.
   Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer fram är Amy död.  
    Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om i breven. Och de invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara de iböckerna - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker. Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas.
   Varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes vänner en galen idé.

1 kommentar:

  1. the book appears very interesting, I would read it willingly

    SvaraRadera