Min blogglista

fredag 14 februari 2014

Etablerade teser i nytt ljus

Vetenskapsförfattaren och arkeologen Jonathan Lindström deltar i ett seminarium i Mariehamn som ordnas av Ålands högskola i samarbete med Mariehamns litteraturdagar den 21 mars.
   Hans senaste bok är "Medvetandets gåta" och den har betecknats både som en av de viktigaste böckerna om de yttersta frågorna och avfärdats som strunt. För den som är en lagom vilsen och nyfiken människa mitt i livet väcker den viktiga tankar.
   Författaren diskuterar här maskhjärnor och schimpansritualer, berättar om istidsjägarnas begravningar och medeltidsbiskoparnas själsföreställningar. Han kastar sig över den moderna hjärnforskningen och kosmologins yttersta frågor, förklarar och visar att det som räknas som vetenskapens svåraste ämnesområden faktiskt är begripliga för vem som helst.
   Han ställer frågan om hur hjärnan fungerar, vad själen och medvetandet egentligen är och vad som kan tänkas hända efter döden. Likaså vågar han sig på att diskutera det som många avfördar som flum, nära-döden-upplevelser och själsresor och vad betyder om universum är oändligt.
  Många självklara sanningar vänds upp och ner och DET är stimulerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar