Min blogglista

söndag 30 mars 2014

En matnyttig vårbok

Nu spirar vårkänslorna hos kockar lite överallt; längtan efter sparris, rabarber och nässelsoppa;  väntan på primörer. Att välja råvaror som hör ihop med årstiden är första steget till att lyckas i köket. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirera går att lita på.
   Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren, ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga till både vardag och fest. Arla Köket har nu samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Vårmat är den tredje boken. Om höstens mat har jag skrivit här tidigare.
  Arlas recept gör det enkelt att välja rätt råvaror för den som vill laga mat efter säsong, vilket ju är bra både för smakens och miljöns skull. Boken innehåller ett hundratal recept som alla är illustrerade med en inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att laga just säsongsmat är recepten indelade kapitlen Påskmaten, Vårfesten, Lättlagat, Vårmenyer och Kalasgott.
    Det kan vara allt från marinerad lax med örtcrème eller en fiskwallenbergare med pepparrot. Förrättslätt som rostad sparris eller kalasgott som en havrekaka med rabarber. Det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Och kocken år mycket beröm av mätta gäster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar