Min blogglista

onsdag 9 april 2014

När livet faller sönder

Gunilla och Friedrich var lyckligt gifta. Livet bestod av mycket arbete, umgänge, resor, vandringar i Alperna och operakvällar. Helt bekymmerslöst. Men problemen  började när Gunilla upptäckte att äldste sonen var annorlunda.
  Så börjar historien som Gunilla Lindh berättar för journalisten Cecilia Berglund i boken "Alltid för er", en berättelse ur verkliga livet.
   Under loppet av nio månader slogs Gunillas liv i spillror. Alla de tre barnen diagnostiserades med autism, utvecklingsstörning och betydande utvecklingsförsening till följd av en ytterst ovanlig genmutation med endast tre kända fall i världen. Friedrich  lämnade fru och barn för ett nytt liv utan oss i Tyskland. Han ville, som han sa, köra Porsche igen.Hur man kan välja bort sina barn så radikalt är en gåta. Men det är känt att många pappor sticker om de får ett avvikande barn.

  Och bekymren tog inte slut där, ack nej. Gunilla måste vara en stålkvinna som klarat alla misstankar, påhopp och kränkningar. Boken är inte stor litteratur men bruksprosa som serverar stora, råa bitar verklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar