Min blogglista

lördag 31 maj 2014

Berättat för stora och små

 Sarah Sheppard gillar jag. Hon gar tidigare gett ut och illustrerat böcker om fantasifulla dinosaurier. Nu är hon tillbaka och berättar om skogen på sitt eget humoristiska sätt i "Djuren i skogen", som är första boken i en serie på flera.
 Djuren i skogen tar  ett personligt grepp på skogens invånare och presenterar stora och små djur för de minsta läsarna. Det är en spännande stor och rolig bok där man får träffa olika vilda djurfamiljer och titta in i iden, bon och gryt. Hur bor egentligen en ekorre? Vart ska igelkotten flytta och varför sover paddan med sina fiender?
  I Djuren i skogen hänger man med coola däggdjur, som uttrycker sig i pratbubblor, under ett år i naturen. Sarah Sheppards lätt förmänskligade djur har mycket att berätta. Persongalleriet är charmigt och kul att lära känna. Texter och bilder är fulla av spännande fakta, skickligt inflätad i berättelserna. Tecknade seriestrippar, som Den objudna gästen Fru Fästing och Knockad av kärlek är bara några av överraskningarna som väntar. 
   Sarah Sheppards avspända text-bild-berättande gör henne till en av de mest intressanta och personliga bilderboksmakarna. Ge plats för barnet inom dig och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar