Min blogglista

torsdag 7 augusti 2014

Från pappaträsket

     Henrik Langes böcker »80 romaner för dig som har bråttom« och uppföljaren »96 romaner för dig som fortfarande har bråttom«, där han i fyra tecknade serierutor komprimerar kända romaner är mycket träffsäkra som höjer humöret rejält.
   Men i boken »Pappa för dig som har bråttom« berättar han att: »det första som dör i krig och när man får barn är sanningen« och här, mitt på det slagfält som kallas »att bli pappa«, återuppstår den.
   Boken är en ögonvittnesskildring, en direktrapportering, som varken skänker hopp eller tröst. Sällan har en bok med så mycket elände varit så rolig. Den är skriven under tiden som Henrik Lange  befann sig mitt i infernot och det finns inte en pappa som inte kan känna igen sig.Vad som händer med den blivande mammans kropp har det skrivits många böcker om, men vad händer egentligen med mannens kropp?
   Med Langes speciella blick för att i några få ord fånga in och beskriva ett komplext skeende, får man följa en ung stark man från det att han får beskedet om att han ska bli pappa till det att han nio år senare är trebarnsfar och känner sig som en urvriden disktrasa.
        På vägen dit stöter han på många märkliga personer, allt från underliga läkare till kindnypande gamla tanter.Och dagispersonalen, det är ett släkte för sig. Det finns ingen som har det värre än de
, möjligen piloter i luftstrid, hävdar Lange.
   Han tipsar om hur man uthärdar föräldragruppsmöten, hur man står ut med andra pappor och deras barn och varför småbarnsföräldrar skickar julkort på sina barn.
   Sugen på att skaffa barn? Läs den här först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar