Min blogglista

lördag 2 augusti 2014

På ön Runa

Läkaren och rättsantropologen David Hunter, som är Simon Becketts hjälte, kallas till den lilla ön Runa i Yttre Hebriderna i ett rent rutinärende i "Skrivet i eld".
  De svårt brända kvarlevorna av en människa har påträffats i en enslig stuga och polisen betraktar det hela som en tragisk olyckshändelse. Men när Hunter undersöker kroppen kommer han fram till att det är mycket som inte stämmer. Det är fråga om ett mord, och han kallar på förstärkning från fastlandet. 
    Då bryter stormen lös och ön blir helt isolerad. En mördare går lös på Runa och skräcken sprider sig i det lilla samhället och skräcken är befogad.
  Det här är en av Becketts starkaste deckare. i höst kommer en ny på sveska som heter "Gården".
  Författaren blandar skickligt den klassiska brittiska deckartraditionen med moderna och vetenskapliga undersökningsmetoder. Blandningen tilltalar mig.

3 kommentarer:

  1. Är ön Runa densamma som North Rona, eller är det en fantasiskapelse?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att veta, jag misstänker att det är en blandning för det klimat och de geografiska fakta han beskriver är otvivelaktigt från Hebriderna. Men alla författare hävdar ju att det är "bara fantasi" det de skriver.

      Radera
    2. Ok, misstänker att det är så. North Rona verkar vara ganska öde, enligt vad jag kan se på Google Earth. Tack för snabbt svar!

      Radera