Min blogglista

fredag 5 september 2014

Verklighetens Downton Abbey

Downton Abbey har blivit stor TV-succé över hela världen. I den här boken, som nu finns i pocket, får man ta del av den verkliga historien som inspirerat det populära kostymdramat, som går in på sin fjärde säsong i höst. I "Lady Almina och verklighetens Downton Abbey" ger Lady Fiona Carnarvon,  åttonde hertiginna av Carnarvon ett fascinerande porträtt av kvinnan som stått modell för den fiktiva karaktären Cora Crawley.
  Hon berättar historien om Almina Wombwell, den förmögna arvtagerskan och utomäktenskapliga dottern till bankiren Alfred Rothschild, som genom giftermål med den femte Earlen av Carnarvon blev Lady Almina, Countess av Carnarvon på Highclere Castle. Den nuvarande hertiginnan har genom omfattande research och med tillgång till bland annat dagböcker, brev och fotografier målat ett rikt porträtt av både liv och tidsepok. 

   Här ges en inblick i Lady Alminas liv och hennes uppmärksammade initiativtagande till att öppna sitt hem för sårade brittiska soldater under första världskriget. I den fascinerande familjehistorien får vi även veta hur det gick till när hennes make upptäckte Tutankhamuns grav i Egypten 1922.
   Författaren till boken är också revisor och hon har studerat engelska och tyska vid University of St. Andrews. År 2001 tog hon tillsammans med sin make över Highclere Castle där stora delar av TV-serien Downton Abbey spelas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar