Min blogglista

tisdag 3 februari 2015

Bok att mörda för ?

"Silkesmasken" (The Silkworm) är den andra boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott. Författaren bakom är Harry Potters mamma, J K Rowling, men som vuxenförfattare kallar hon sig Robert Galbraith. Precis som i böckerna om den lille trollkarlen fascineras man av det driv som finns i berättelsen, en riktig bladvändare som har ett intressant tema: Hur när får en författare gå sina motiv - och är det tänkbart att någon mördar för att stoppa ett manus?
  För när romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar – som han gjort förr – och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem.
   Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar.Han har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer många liv att slås i spillror. Det finns många som har anledning att tysta honom. Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter.Detta är en mordgåta med många överraskande vändningar och den välskildrade Londonmiljö är ett extra plus.
  Första boken i den här serien kom 2013 och heter i översättning "Gökens rop".

1 kommentar: