Min blogglista

tisdag 17 februari 2015

Gamla synder som nya


   "Öppen grav" är Kjell Erikssons tionde och sista bok om Ann Lindell vid Uppsalapolisen och kanske det är den starkaste i serien.
   När det blir känt att professor Bertram von Ohler har tilldelats Nobelpriset i medicin, uppstår oro bland grannarna i det fridfulla Kåbo. Missnöjet pyr bakom de välansade häckarna, ett hatbrev publiceras i lokaltidningen. Och grannens trädgårdsmästare verkar veta något avgörande. Men vad är det han vill hämnas för? Gamla synder börjar bubbla upp till ytan.
    De tre Gräsö-systrarna Anna, Greta och Agnes har alla tjänat som hushållerskor i den stora villan hos släkten von Ohler i Uppsala. Nu är det bara Agnes som är kvar.
     I femtiofem år har hon hållit ut och tror sig nu känna till alla de mörka hemligheter som huset pyr av. Vad hon inte vet är att den allra mörkaste berör hennes egen familj.När kriminalinspektör Ann Lindell dras in i fallet har hon just återvänt från Gräsö och ett uppslitande möte med Edvard, hennes stora kärlek. Ingenting kommer någonsin att bli som förr.   Det här är en kriminalroman om försakelse och hämnd, om akademisk småaktighet och illvilja, om klass och kultur där "det bildade« Uppsala" presenteras ur ett annorlunda perspektiv. Författaren vet vad han skriver om, hyan kommer från Uppsala - men inte från den akademiska staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar