Min blogglista

lördag 14 februari 2015

Hjärta & smärta

 Valentindagen lider mot sitt slut men visst hinner jag med att tipsa om en roman som handlar om både hjärta och smärta. Det är Hilary Boyds nya "Handen på hjärtat" och berättartonen känns igen från succén Torsdagarna i parken.
  Här handlar det om Flora som hyr en lägenhet i bottenvåningen på sin syster Prues hus i västra London. Hon jobbar som hemsjuksköterska åt en gammal dam, Dorothea och har det tämligen knapert, men är mycket fäst vid den gamla damen och tycker om att ta hand om henne.
   Flora har äntligen lyckats lappa ihop sin tillvaro efter det att hennes pojkvän Fin övergav henne samtidigt som hon blev utbränd i jobbet på ett av Londons större sjukhus. Så en dag stöter hon av en händelse på Fin igen, och så vänds hela hennes tillvaro uppochner. Fin, som är bergsbestigare, har råkat ut för en olycka och vill att de ska flytta ihop igen. Trots hans själviska beteende för tre år sedan är Flora beredd att ge honom en andra chans. Men har Fin verkligen förändrats i grund och botten? Det verkar fortfarande som om bergen lockar honom mest.
   Saker och ting ställs på sin spets när Flora upptäcker att hon är gravid. Hennes syster Prue och systerdotter Bel försöker få Flora att ta sitt förnuft till fånga och inse realiteterna. Så kan en andra chans någonsin kan sluta lyckligt - det är frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar