Min blogglista

söndag 15 mars 2015

Unni kan man lita på

Det är 25 år sedan tolvåriga Maike Hagg återfanns död i källaren till ett sjukhus i Oslo. Hon var dotter till en psykiskt sjuk man och lekte under besökstiden tillsammans barn till andra patienter i sjukhusets källargångar. Det är upptakten till Unni Lindells nya roman "Brudkistan", som har toppat den norska boklistan under vintern.
   Men under allhelgonahelgen tjugofem år senare möts två nu vuxna döttrar för att reda ut vad det var som hände den där dagen och naturligtvis har man olika minnen av dagen. Dåtid möter nutid, både rädsla och hat lockar fram en kallblodig mördare ur skuggorna.
    Samma kväll mördas en av kvinnorna och den andra befinner sig plötsligt i livsfara.Polisinspektör Marian Dahle får i uppdrag att skydda henne. Under tiden arbetar Cato Isaksen och hans team mot tiden. Sanningen avslöjas steg för steg och än en gång står det nu övergivna sjukhuset i händelsernas centrum.
    Unni Lindell kan man lita på när det gäller intrig men den här gången är slutet lite väl omständligt. Men gillar man norska Unnis berättelser ska man naturligtvis läsa den här med.

1 kommentar:

  1. Toppen! Har väntat så på en ny bok av henne, älskar hennes böcker har läst alla hennes!

    SvaraRadera