Min blogglista

fredag 29 maj 2015

Eklund säljer allt

   Allt går att sälja. Den tesen är grundbult i Fredrik Eklunds tänkande. Han har har gjort sig ett namn som fastighetsmäklaren som mega­kändisarna vänder sig till när de vill spendera miljoner på en ny Manhattanbostad. Han har vid det här laget sålt fastigheter för över två miljarder dollar. Och köparna är megastjärnor som Jennifer Lopez, Daniel Craig, Cameron Diaz med flera Under sitt första år som mäklare sålde han fastigheter för 50 miljoner dollar och blev utsedd till Årets nykomling i USA.
    I boken "Sälj!" delar han med sig av kunskaper om hur man säljer och tjänar stora pengar. Han har flitigt delat med sig av sina kunskaper på sociala medier, i tidningar och tv-program, bland annat genom realityserien Million Dollar Listing New York.
    På ett humoristiskt sätt berättar Eklund om hur han uppnått sina drömmar och han anser att alla kan göra detsamma. Boken ger råd om allt från träning och klädsel till hur du får dina kunder att gilla och lita på dig. Den beskriver det som vi alla ägnar oss åt varenda dag. Från ett extra varmt leende för ett bättre bord på krogen, till att övertala femåringen att det är läggdags, eller att få partnern att vilja åka till just ditt drömresemål på semestern. Allt handlar om samma sak. Om du klarar att sälja dig själv, klarar du att sälja vad som helst. Det anser Fredrik Eklund att han visat med sitt liv, börja med två tomma händer och bli miljonär.
  Det är både fascinerande och bitvis upprörande läsning om man köper tesen att allt är varor och att allt går att sälja. Är det teser som dessa som får människor att tappa proportioner för hur mycket de vill ha, undrar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar