Min blogglista

torsdag 4 juni 2015

Till sofflockets lov

Hur hanterar man vilan i relation till känslan av att inte riktigt räcka till? Hur värna rätten att få vara trött? Och inte minst, hur handskas med vilans ärkefiender: Oro, Leda och Rastlöshet?
    Om det och mycket annat klokt skriver Tomas Sjödin i "Det händer när du vila" - finns som pocket. En bok för människor som har mycket omkring sig och som uppskattar det en bok om vårt behov av stillhet. I ett samhälle där allting går fortare och fortare har vilan gått från att vara det första, det som ger kraft till arbete och ansvar, till att hamna sist. Vilan har blivit en kompensation, en snabbladdning, istället för att vara en del av själva livet. Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Efter en rad mer eller mindre självbiografiska böcker gjorde han häromåret sin romandebut med " Tusen olevda liv finns inom mig".
  Det är viktigt att inse att genom vilan får man tillgång till sin egen potential i vardagen för att kunna skapa ett fokus inåt, för att helt enkelt må bra med sig själv och andra. Efter en kort paus på sofflocket klarnar tankarna och problemen blir möjliga att lösa. "Den som vilar minns. Och den som vilar sträcker sig mot framtiden, bara för att upptäcka att framtiden kommer emot oss" skriver författaren.
   Han har alldeles rätt. Slå ett slag för vilan och inta sofflocket en stund. Tillsammans med den här boken kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar