Min blogglista

fredag 17 juli 2015

En galen resa

 Just nu är det inne med humor och absurda berättelser, både på svenska men också internationell. Det ärr hundraåringar som kliver ut genom fönstret och andra berättelser.
   Fransmanen Romain Puértolas, som började yrkeslivet som gränsbevakare, fick en megasuccé med debutromanen "Fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp".
    Hans andra roman. "Den lilla flickan som svalde ett moln lika stort som Eiffeltornet" är en modern saga, rolig, romantisk och be
rörande. Den handlar om Providence, en ung kvinna som arbetar som brevbärare i Paris. Nu är hon på väg till Orly-flygplatsen för att ta ett plan till Marrakech för att hämta den sjuåriga Zahera, en flicka som Providence äntligen ska få adoptera.
      Zahera lider av en allvarlig lungsjukdom och måste snabbt till Frankrike och få expertvård, så det är ont om tid. Och just som Providence ska ge sig iväg så stoppas alla flighter. En vulkan på Island har fått ett utbrott och inga plan får lyfta. Providence är förtvivlad. Hon måste ta sig till Marocko, och då är frågan: är hennes moderskärlek så stark att hon kan lära sig att flyga på egen hand?
    Berättelsen har ett blir lyckligt slut och vägen dit är läsarmödan värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar