Min blogglista

måndag 13 juli 2015

Möt Armand Gamasche

" Den grymmaste månaden" heter den tredje boken i Louise Pennys serien om Kommissarie Armand Gamache från fransk-kanadensiska Montreal.Enligt poeten T S Eliot är det april som är den grymmaste av månader.
    Det är långfredag i den lilla byn Three Pines, som ligger nära gränsen till USA. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska lägga sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men någonting går alldeles rysligt fel. När Gamache anländer till den besynnerliga och gåtfulla brottsplatsen, Hadley House, ett gammalt övergivet och förfallet hus, verkar någon bokstavligt ha skrämts till döds. Är detta en naturlig död, eller rör det sig i själva verket om ett mord?
    Inte heller underlättas kommissariens arbete av att det finns krafter i hans egen grupp som är ute efter att förråda honom. Hur långt är de egentligen beredda att gå för att få honom på fall? 
    Det här är ett fall som tvingar kommissarie Gamache att möta sina inre demoner i lika hög grad som de i den tillsynes så fridfulla lilla byn, där relationer kan visa sig vara mycket farligare än de verkar vara.
  Jag gillar högt och rent Pennys böcker. De påminner om P D James när hon var som bäst men har en helt egen ton. På svenska finns fyra böcker nu och jag hoppas förlaget fortsätter med översättandet, annars missar deckarpubliken en väsentlig röst.

1 kommentar:

  1. Läste första delen nu i våras och den gav verkligen mersmak :)

    SvaraRadera