Min blogglista

måndag 27 juli 2015

Ruths sjunde fall

 Elly Griffiths är tillbaka med "De öde fälten" (The Ghost Fields) som är den sjunde boken om där arkeologen Ruth Galloway, expert på gamla ben, dras in i en snårig historia med rötterna i andra världskriget.
   Det är, för en gångs skull, värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna.
  Ruth Galloway inser snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs under kriget. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.
   Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området och en rad obehagliga incidenter sker. När kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?
    En intressant studie i hur traditioner och girighet kan förvända synen på människor. Spänningen håller in i det sista och upplösningen sker i ett oväders- och översvämningsdrabbat Norfolk. Dessutom är Griffiths böcker alltid välskrivna och jag älskar hennes landskap.

1 kommentar: