Min blogglista

onsdag 19 augusti 2015

I lättviktsklassen

"En tillfällig lösning" är den andra humoristiska  relationsroman som Denise Rundberg skriver tillsammans med krönikören Hugo Rehnberg. Den handlar  om otrohet, identitetskriser och konsten att släppa taget och gå vidare fast livet inte blev som man tänkt sig. Tillsammans har duon tidigare skrivit Inte riktigt enligt plan, som gavs ut 2014, och blev en av den sommarens bäst säljande. Så det finns ett sug efter berättelser som den här. Inramningen till historierna är det tjusiga Stockholm.
   Lisens liv är perfekt. Hon lever i ett lyckligt äktenskap, har en välartad dotter och karriären på pr-byrån pekar spikrakt uppåt. Hon bor granne med Teddy, som lever en annan sorts dröm. Han är en sorglös, stormrik och arbetsskygg arvtagare.
   Under ett och samma dygn rämnar tillvaron för både Lisen och Teddy, och av en slump möts deras vägar. Dock förstår de sig inte alls på varandra. Lisen är stel och irriterande präktig, medan Teddy är självisk och ansvarslös. Sakta men säkert byggs emellertid en oväntad vänskap upp.
Under några omtumlande månader får vi följa deras historia från varsitt håll - vartannat kapitel är skrivet ur Lisens perspektiv och vartannat ur Teddys.
  Boken har alla den klassiska kärleksromanens ingredienser, prövningar, oväntade svängningar men man vet ju att de två nog får varandra på slutet. En bok att slappa med om man tröttnat på ambitiös läsning, som ju vem som helst kan göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar