Min blogglista

torsdag 6 augusti 2015

Om dödssynderna

 "Den åttonde dödssynden" är en spänningsroman av debuterande Rebecka Edgren Aldén om lyckliga fasader och saker vi vill dölja, om mänskliga misslyckanden och hotfulla hemligheter. Författaren kommer från månadstidningsvärlden och hon ger en del glimtar av livet bakom kulisserna där. Och porträttet av Nora i boken är inte särskilt snällt, hon snor idéer och plankar texter för att skapa eget och "bygga sitt varumärke".
   Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig. Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av. Nu bor hon och familjen i en lyxrenoverad gammal villa och Nora är drottning på gatan.
    Men en dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem.
    Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka? De hotfulla händelserna radar upp sig och det finns någon som inte vill Nora väl. Upplösningen och Noras val blir oväntat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar