Min blogglista

fredag 9 oktober 2015

Fartig thriller

"Norr om paradiset" är den tredje och fristående delen i Thomas Engströms hårdkokta serie om den gamle Stasi-veteranen, krögaren och problemlösaren Ludwig Licht.
   Två bilbomber sprängs utanför en restaurang i Miami. De döda har varit ledande inom den exilkubanska anti-Castrorörelsen. När Ludwig Licht tillsammans med FBI utreder dådet dras han in i en mörk härva med förgreningar mer femtio år bakåt i tiden. Om sanningen kommer ut får detlivsfarliga konsekvenser för USA:s relation till både Havanna och Moskva.
   Utredning försvåras gång på gång eftersom Licht, som är skolad i förräderiets konst, inte vet vem han kan lita på. Inte heller vet han vem den verklige fienden är och vilka krafter han har emot sig. Han blir tvungen att ta till allt mer drastiska metoder när han försöker åstadkomma ett genombrott. Och om han misslyckas? Tja, vem sörjer en klumpig agent?
   Engström har starkt driv i berättelsen och boken är svår att lägga ifrån sig om man gillar klassiska thrillers. I fjol var hans bok "Söder om helvetet" en av kandidaterna till årets bästa deckare.

2 kommentarer:

  1. Låter som något som kunde passa mig. Får kika närmare på dessa böcker.

    SvaraRadera
  2. Jag såg att de säljer e-böckerna väldigt billigt på Bokon just nu. Frågan är om jag kan stå emot. E-böcker tar ju faktiskt ingen fysisk plats...

    SvaraRadera