Min blogglista

torsdag 9 juni 2016

Att bara försvinna

Den 6 oktober 2011 befann sig Malin Lagerlöfs man, filmregissören Daniel Lind Lagerlöf, på Västkusten för att leta efter miljöer till en filminspelning för en Läckbergfilm.
     Han föll troligtvis i havet från en klippa och drunknade, men ingen vet säkert eftersom kroppen aldrig har återfunnits.Hustrun Malin lämnades ensam med tre barn, varav det yngsta var bara tre månader. I och med olyckan blev Malin ensam på mer än ett sätt, hon och Daniel hade också varit parhästar i arbete. Han regissör och hon manusförfattare men nu var den gemenskapen också borta.

   " Dagbok från ditt försvinnande"  handlar om vad som händer när någon en helt vanlig morgon säger hejdå, går ut genom dörren och aldrig mer kommer tillbaka. Det är en berättelse om saknad och kärlek. Den bygger på dagboksanteckningar men det finns också annat material här.
 Men allra mest handlar det om överlevnaden och om att tvingas uppfinna sig själv på nytt. Det är sorgligt, givetvis, men skrivet utan sentimentalitet. Den oändliga kärleken lyser starkt ändå, liksom den förlamande paniken, kaoset, ensamheten, saknaden och den kvardröjande sorgen.
   Det är en bok om vad sorgen gör med människor och om att den måste få ta sin tid. Och om att tiden inte läker sår men kanske gör såren mindre variga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar