Min blogglista

onsdag 22 juni 2016

Bästa reportern

   Björn af  Kleen, som är knuten till Dagens Nyheter, är otvivelaktigt en av de bästa skrivande reportrarna just nu. Det bevisas med råge i boken "Zlatan, Silvia & andra svenskar". Där får folk tala till punkt och reportern beskriver sina intryck av dem. Det är inte utan att man får lite Jolo-känsla av hans texter. Man kan höra rösterna och se miljöerna.
   Det är inte bara superkändisar som intervjuas. Här möter man kulturministern och också författarna Lena Andersson och Horace Engdahl och han har sökt upp ambassadör Lars Danielsson i Seoul - han som blev syndabock för hanteringen av tsunamikatastrofen. Också förläggaren Albert Bonnier intervjuas. Boken rundas av med ett nedslag i rasbiologins samlingar och sista reportaget handlar om nynazisterna i Dalarna och hur en del av dem kommit till makten.
  Det spelar inte så stor roll att texterna redan har haft ett ögonblick, dvs publiceringsögonblicket i DN. För den här typen av texter blir litteratur, och upphäver tiden och lever långt efter publiceringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar